Chermoula
Benodigdheden:
-3 teentjes knoflook, grof gesneden
-1 tl fijngemalen komijn
-1/2 tl cayenne peper
-1/2 tl paprikapoeder
-1 rode Spaanse peper, zonder zaadjes, in ringen
-1 tl safffraan
-2 el bladpeterselie, grof gesneden
-2 el verse koriander, grof gesneden
-zeezout
-versgemalen zwarte peper
-sap van 1/2 citroen
-4 el extra vergine olijfolie
Doe de knoflook, komijn, cayennepeper, paprikapoeder, Spaanse peper, saffraan, peterselie en koriander in een keukenmachine.
Breng op smaal met zout en pepr en meng alles goed door elkaar.
reor het citroensapen de olijfolie erdoorheen tot je een grove pasta hebt.
Doe in een grote ko, dek af met vershoudfolie en zet in de koelkast tot gebruik.
Je kunt de chermoula gebruiken om er vis of vlees mee inte wrijven. Laat minimaal 20 minuten intrekken voordat je het grilt.