Noedelsalade met reuzengarnalen

Benodigdheden (4p):
-500 gr reuzengarnalen
-1 rode peper
-3 tenen knoflook
-2 el olijfolie
-2 el Thaise vissaus
-250 gr eiernoedels
-1 mango, geschild
-1 limoen, schoongeboend
-2 tl sesamolie
-2 zoete puntparika's
-15 gr koriander, alleen de blaadjes
-50 gr ongezouten pinda's, grod gehakt.

Dep de garnalen droog met keukenpapier. Snijd de rode peper in stukken en meng met de knoflook, olie en 1 el vissaus.
Pureer met de staafmixer en schenk over de garnalen.
Laat minimaal 1 uur marineren (kan ook een paar uur van de voren, laat dan afgedekt in de koelkast staan).

Verhit een wol en roerbak de garnalen met marinade in ongeveer 5 minuten roze en gaar.
Laat iets afkoelen en pel de garnalen (persoonlijk kook ik altijd gepelde).

Kook de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Spoel al onder koud, stromend water.
Snijd het vruchtvlees van de mango in reepjes.
Rasp de groene schil van de limoen en pers deze uit.
Klop een dressing van de limoenrasp en het -sap, de sesamolie en de rest van de vissaus.

meng de noedels met de garnalen, de mango, de paprika en de koriander en schep de dressing erdoor.
Verdeel over 4 kommen en bestrooi met de pinada's

Rating: 2.7985611510791 sterren
417 stemmen