Aardappelgratin
Benodigdheden (6p):
-1 kg vastkokende aardappelen, geschild
-2 eieren
-1 teentje knoflook, geperst
-150 ml volle yoghurt
-125 ml slagroom
-nootmuskaat
-50 gr gruyère
Oven voorverwarmen op 175 graden.
aardappels in flinterdunne plakjes schaven.
In een kom eieren loskloppen met knoflook, de melk, de slagroom, zout, peper en nootmuskaat naar smaak.
Aardappelplakejs erdoor scheppen.
Aardappel-roommengsel met spatel stevig aandrukken en kaas erover strooien.
Aardappels in het midden van de oven in ongeveer 50 minuten goudbruin bakken.
In de vorm laten afkoelen en stevig laten worden.
Aardappelgratin uit de vorm nemen en met een scherp plat mes in 12 punten snijden.
Puntjes op met bakpapier beklede bakplaat leggen.
Eventueel afgedekt in de koelkast bewaren
Oven voorverwarmen op 175 graden en aardappelgratin 10 tot 15 verwarmen.