Champagnetaart

Benodigdheden (16-20p)
-750 ml champagne of mousserende witte wijn
-250 gr suiker
-60 gr custard
-8 eierdooiers
-12 blaadjes gelantine
-1 l slagroom
-2 pakken lange vingers (minimaal 500 gr)
-200 gr witte chocoalde
-poedersuiker

Voorbereiden:|minimaal 5 uur van de voen, kan 1 dag van tevoren.
Breng 600 ml champagne met 125 gr suiker aan de kook en laat de suiker oplossen (in een grote pan, de champgane gaat bruizen).

Roer de custard los met 25 gram suiker en het champagnerestant en schenk dit al roerend bij de kokende champagne.
Laat 2 minuten doorkoek, zodat het bindt.

Klop de eierdooiers los met 100 gr suiker.
Roer ze door het champagnemengsel en laat het afkoelen.

Week de blaadjes gelantine 5 minuten in ruim kokend water.

Klop de slagroom lobbig.

Verwarm de gelantine met aanhangend water tot het is opgelost. Niet laten koken!

Roer de gelantine gelijkmatig door het afgekoelde champagnemengsel.
Spatel als het mengsel lobbig begint te worden de room er luchtig door.

Bekleed de vorm met plasticfolie.|Bedek de bodem van de vorm met lange vingers en verdeel de champagnemousse erover.

Laat de taart minimaal 3 uur opstijven in de koelkast of 1 uur in de vriezer.

Doe de witte chocolade in eenkom en zet die op een pan met een laagje kokend water
Laat de chocolade smelten, strijk uit over bakpapier en laat hard worden, zet eventueel 15 minuten in de vriezer.

Bereiden:
Neem de taart m.b.v. het plasticfolie. Halveer de rest van de lange vingers en zet ze rondom de taart, suikerkant naar buiten.|
Bind er rood lint omheen.
Steek de stukken hard geworden chocolade in de bovenkant van de taart.
Verdeelde frambozen over de taart met poedersuiker.

Rating: 2.8984375 sterren
384 stemmen