Bruschetta met gegrilde vijgen, prosciutto en rucola

Benodigdheden (4p):
-4 dikke sneden stevig landelijk brood, bij voorkeur zuurdesembrood
-2 tenen knoflook, door midden gesneden
-olijfolie
-8 rijdpe, verse vijgen
-2 el balsamicoazijn
-12 plakken prosciutto
-100 gr rucola
-zout en peper
-parmezaanse kaas, geschaafd

Rooster, grill of bak de sneden brood aan beide kanten goudbruin.
Wrijf de boevenkant in met de aangesneden kant van de tenen knoflook en besprenkel de sneedjes met een beetje olijfolie.
Houd ze warm in een lauwe oven.

Zet de vijgen rechtop.
Maak met een scherp met in elke vijg 2 inkepingen vanaf de bovenkant tot bijna aan de onderkant, maar snijdt ze niet helemaal in vieren.
Trek de vijgen voorzichtig open en bestrijk ze met balsamicoazijn en olijfolie.
Zet de vijgen met de opengesneden kant naar beneden op de barbecue of verhit een grillpan en grill ze 3 tot 4 minuten tot ze warm en licht geblakerd zijn.
Verplaats ze tijdnes het grillen niet!

Leg de helft van de plakken proscuitto op de barbecue, in de grillpan of onder de grill tot ze verschrompeld zijn.
Houdt ze warem terwijl u de rest van de plakken prosciutto grilt.

Schik twee vijgen, drie plakken prosciutto en wat rucola op elke bruschetta.
Schaaf er wat parmezaanse kaas over, besprenkel met olijfolie en dien onmiddelijk op.

Rating: 2.65595463138 sterren
529 stemmen