Bruschetta met groosterde knoflook en doperwten

Benodigdheden (24 stuks):
-2 bollen knoflook
-300 gr parmezaanse kaas
-500 gr doperwten, bevroren
-10 ml citroensap
-1 boeren stokbrood
-24 blaadjes rucola
-olijfolie

Verwarm de oven voor op 200 graen.

Verpak de bollen knofloo samen in aluminumfolie en rooster ze 45 minuten in de oven.
Laat ze iets afkoelen en druk de knoflookpuree uit de vliesjes.

Verwarm de oven voor op 225 graden.

Rasp 100 gr parmezaanse kaas.

Kok de doperwten in een laagje water in 5 minuten gaar en pureer ze dan.
Voeg er de geraspte kaas, de knoflook, het citroensap en zout en peper naar smaak toe.
Maal dit door tot een gladde puree en laat dit afkoelen.

Snijd het brood in 24 dunne plakken, besprenkel ze met olijfolie en bak ze voor 10 minuten in de oven.
Laar ze afkoelen.

Schaaf de resterende kaas.

Besmeer de bruschetta's met doperwtenpuree, beleg met rucola en parmezaanse kaas.

Rating: 2.8969298245614 sterren
456 stemmen