Marsmellow's

Benodigdheden:
-7 gr poedersuiker, gezeefd
-500 gr suiker
-1 el glucosesiroop
-6 gelatineblaadjes
-2 eiwitten
-2 vanilla aroma
-75 gr maïzena, gezeefd

Maak ze 's ochtends, eventueel één dag van te voren.

Vet een rechthoekige bakvorm in en bekleed deze met bakpapier.
Bestuif dun met poedersuiker.

Meng de kristalsuiker, de glucosesiroop en 200 ml water in een steelpan en roer op een laag vuur tot de suiker is opgelost.

Kook de siroop 3 tot 5 minuten tot deze een tempratuur van 120 graden heeft.

Laat intussen de gelatineblaadjes 5 minuten weken in een kom met ruim kokend water.
knijp de blaadjes uit en laat ze oplossen in de suikersiroop.

Klop de eiwitten met een mixer stijf.
Klop er geleidelijk de suikersiroop dor.
Klop nog 10 minuten tot een glanzend mengsel.
Meng het vanille aroma erdoor en schenk het mengsel in de vorm.

Laat het 1 uur opstijven.

Meng in een kom de resterende poedersuiker met de maïzena en verdeel het over een dienblad.
Snijd de marsmellows plakken in ongeveer 24 blokken en wentel ze in het poedersuiker mengsel.

Laat ze nog 1 uur drogen.

Bewaar ze in een luchtdichte afsluitbare trommel.

Rating: 2.8764302059497 sterren
437 stemmen