Chocoladeganache met frambozen, lavendel en basilicum

Benodigdheden (4p):
-250 ml geitenyoghurt
-150 ml slagroom
-100 gr witte chocolade, in kleine stukjes
-100 gr melkchocolade, in stukjes
-100 gr pure chocolade, in stukjes
-50 gr gezouten boter
-10 ml gin
-250 gr verse frambozen +12 voor de opmaak
-poedersuiker
-verse of gedroogde lavendelbloemtjes
-4 jonge topjes van basilicumplant

Laat de geitenyoghurt als deze vrij dun is een paar uur uitlekken in een schone doek in een zeef.
Strijk dan een mooi dun laagje geitenyoghurt uit over een bakmatje en droog 6 tot 8 uur in een zo'n lauw mogelijke hete luchtoven (40-50 graden).
Breek de nu stevog geworden flinterdunnen yoghurt in schotsen.

Verwarm de room tot 80 graden en lis er beetje bij beetje de gemengde chocolade in op, roer glad met een garde.
Neem van het vuur, voeg de boter toe en voeg op kamertempratuur gin toe.
Roer gelad en schenk in bijvoorbeeld een plastic ijsbakje of ander rechthoekig bakje.
Zet de chocolade een nacht afgedekt in de vriezer.
Haal 1 uur voor gebruik uit de vriezer zodat het op kamertemperatuur is als je het serveert.
Pureer de frambozen en wrijf door een zeef.
Zoet eventueel iets met poedersuiker en giet in een spuitflesje of schenkkannetje.
Zet koel weg tot gebuik.

Stort de chocolade en snijd deze met een warm mes in banen.

Snijd de banen in stuken van 4-5 cm lengte.
Schep of spuit aan de rand van grote borden een toef frambozencoulis ter grootte van een dessertlepel>|Schrijk hiervan met een klein paletmesje of kwastje een mooie, brede streep over het bord.
Zet er een blokje chocoalde op en garneer met 3 frambozen.
Plaat de yoghurtschotsen tussen de bramen.
Garneer met lavendelbloemetjes en de kleine blaadjes basilicum.

Rating: 2.924882629108 sterren
426 stemmen