Hot cholatpot

Benodigdheden (6p):
-2 rode pepers
-100 gr witte suiker
-50 gr witte basterd suiker
-160 gr bittere chocoalde
-50 ml sterke espresso
-50 ml kahúla (of andere likeur)
-1 tl kaneelpoeder
-1/4 tl cayenne peper
-200 ml slagroom
-200 ml melk
-6 eidooiers
-75 gr donkere basterd suiker
-crème fraîche

Breng 100 ml water met suiker aan de kook.

Snijd de pepers open en verwijder de zaadlijsten.
Snijd het vruchtvlees in lange repen en kook deze 5 tot 10 minuten in de suikersiroop.
Neem de pepes uit de siroop en wentel ze door de witte basterd suiker en laat dit het liefst 1 dag drogen.

Verwarm de oven voor op 150 garden.

Zet de melk, de slagroom, het kaneel en de cayennepeper in een steelpan op laag vuur.
Doe de chocoalde, espresso en de koffielikeur in een metalen kom die boven de steelpan kan hangen.
Hang deze chocoaldekom boven het warme melkmengsel en laat de chocolade smelten en meng dit dan met het melkmengsel.

Roer in een andere kom de eidooiers met de suiker en schenk hierin geleidelijk het chocolade-melkmengsel, blijf roeren.

Zeef het hete mengsel om eventuele klontjes te verwijderen.

Verdeel het chocoaldemengsel over 6 schaaltjes en zet deze in een braadslee. Schenk voorzichtig kokend water in de braadslee tot deze tot de helft gevuld is (let op dat er geen water bij de chocolademengsel komt).
Zet de braadslee in het midden van de oven en gaar de potjes in ongeveer 20 minuten.
Ze moeten nog een beetje bewegen maar mogen niet meer vloeibaar zijn.

Laat afkoelen op kamertepratuur en daarna nog 2 tot 3 uur opstijven in de koelkast.
Steek de geconfijte repen rode peper in de chocoladepot en serveer met wat losgeklopte crème fraîche.

Rating: 2.8656488549618 sterren
655 stemmen