Benodigdheden (1p):
kogelbiefstuk
Olijfolie
tabasco
1/2 sjalotje, fijngesneden
augurk, fijngesneden
1 el kappertjes, fijngesneden
Voor de mayonaise
1 eidooier
1 el dijonmosterd
scheutje natuurazijn of citroensap
140 ml zonnebloemolie
Werk zo snel mogelijk, zodat het vlees koud blijft.
Meng alle ingrediënten voor de steak tartare en voeg zout en peper naar smaak toe.
Zet terug in de koelkast.
Maak de mayonaise: meng de eidooier zorgvuldig met alle ingrediënten behalve de olie.
Voeg dan druppel gewijs de olie toe en blijf constant kloppen met de garde, tot de mayonaise langzamerhand dikker begint te worden. Dan mag je voorzichtig de olie in kleine scheutjes erdoor kloppen.
Dan mag je voorzichtig de olie in kleine scheutjes erdoor kloppen. Voeg als de olie op is zout en peper naar smaak toe.
Doe de tartaar in een ronde uitsteker en druk het licht aan.
verwijder de uitsteker en server de steaktartare met toast of franse frietjes en de mayonaise.