Komkommersoep met gerookte hollandse garnalen
Benodigdheden (4p):
-100 ml witte wijn
-1 grdroogd Spaans pepertje
-1 stengel citroengras
-2 komkommers, in stukken zonder schil
-1 rijpe galiameloen, in stukken zonde schil en pitjes
-300 gr gerookte Hollandse garnalen of gerookte zalm
-150 ml crème fraîche
-mespunt nootmuskaat
-1 el olijfolie
Kook de wijn met het pepertje en het citroengras zachtjes in tot de helft, zeef en bewaar de wijn.
Pureer de meloen en de komkommers met de ingekookte wijn tot het mengsel vloeibaar en heel fijn is, breng op smaak met zout en peper.
Meng de garnalen met de crème fraîche en breng op smaak met zout en peper.
Schenk in een diep bord en schep een volle lepel garnalencrème in het midden.
Garneer met nootmuskaat en een paar druppels olie.