Gazpacho blanco

Benodigdheden:
-750 gr witte pitloze druiven, schoongemaakt, gehalveerd en zonder pit
-2 komkommers, geschild in dikke plakken
-2 sjalotjes, gepeld en gehalveerd
-1 teentje knoflook, gepeld
-1 l magere yoghurt
-1/2 tl tabasco
-1 el munt, gehakt
-zout en peper

Pureer de druiven (houd enkele apart voor de garnering.
Voeg de komkommer, de sjalotjes en de knoflook toe bij de pruivenpuree.
Pureer het geheel zodat de komkommer in kleine stukjes verdeeld blijft.
Meng deze puree door de yoghurt.
Voeg zout, peper en tabsco toe.

Koel de soep.
Serveer het gerecht gegarneerd met een trsje druiven en bestrooi het met munt.

Lekker met pitja brood.
Als extra kun je er ook grof gehakte amandelen bij toevoegen.

Rating: 2.9431279620853 sterren
422 stemmen