Gnocchini met spinazie
Benodigdheden (4p):
-300-400 gr spinazie
-zout en peper
-750 hr bloemige aardappelen
-110 gr bloem
-1 ei
-60 gr geschaafde Parmezaanse kaas
-150 gr buffelmozzarella, in stukjes
-15 basilicumblaadjes
-tomatensaus
Kook de spinazie 2-4 minuten in ruim kokend water met zout.
Laat goed uitlekken.
Snijd de spinazie heel fijn en knijp hem nogmaals goed uit.Weeg nu 200 gr spinazie af.
Kook de aardappelen gaar in 20minuten.
Giet ze af en prak ze fijn.
Weeg 500 gr geprakte aardappelen af en meng ze met bloem, 200 gr spinazie en ei.
Voeg eventueel meer bloem toe als het deeg te vochtig is.
Breng op smaak met zout en peper.
Rol het deeg tot dunne worstjes en snijd deze in stukke van 3 cm.
Druk de stukjes met de tanden van een vork een beetje plat.
kook de gnocchi in ruim, zacht kokend water met zout ongeveer 1 minuut tot ze gaar zijn en boven komen drijven.
Laat de gnocchi uitlekken, schenk de tomatensaus erover en bestrooi met parmezaanse kaas, mozarella en basilicum