Romige spinazietaart
Benodigdheden (4p):
-40 gr boter op kamertemperatuur
-1/2 deeg voor hartige taart, ontdooid
-1 ui, gesnipperd
-1 teen knoflook, fijngesneden
-3 eieren
-1 pakje slagroom (200 ml)
-2 pakken spinazie (a 450 gr, diepvries, ontdooid)
-1 bakje ricotta
-zout en peper
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Vet de spingvorm in met de helft van de boter en bekleed de vorm met het deeg.
Verhit de rest van de boter in een koekenpan, voeg de ui en de knoflook toe en fruit dit in 3 minuten.
Laat het dan even afkoelen.
Klop de eieren los in een grote kom.
Meng de slagroom, de spinazie, de ricotta en het knoflook-eimengsel erdoor.
Voeg zout en peper naar smaak toe.
Schep de vulling in een spingvorm en bak de taart 35 minuten.