Cecina de buey met bonenpuree, asperge en truffelschuim

Benodigdheden (4p):
-50 gr cecina de Buey
Voor de bonenpuree:
-1 teentje knoflook, gesnipperd
-200 gr gedroogde witte bonen, 12 uur in water geweekt
-kippenbouilon
-10 gr zeezout
-rozemarijn, enkele blaadjes
-1 laurierblaadje
-1 el extra vierge olijfolie
-20 gr boter
Voor de asperges:
-4 groene asperges
-15 gr boter
-1 takje foelie
Voor het schuim:
-100 ml kippenbouillon
-200 ml truffeljus
-100 gr koude boter, in blokjes
En verder:
-1 el olijfolie
-Blaadjes van 1 onbespoten primula
-1 zomer truffel

Verwarm de oven voor de bonenpuree voor op 150 graden.
Doe de bonen met de bouillon (bonen net onder), knoflook, zout, rozemarijn en laurier in een ovenvaste pan, dek af met aluminiumfolie en laat 30 minuten in de voorverwarmde oven garen.

Neem de pan uit de oven, verwijder de laurier en rozemarijn en pureer de bonen in het kookvocht.
Roer de olie en de boter erdoor en bren op smaak met zout en peper.

Snijd intussen het onderste stukje van de asperges. Breng ze in licht gezout water, de boter en de foelie aan de kook.
Neem de pan als het kookt van het vuur en laat de asperges in het kookvocht afkoelen.

Breng voor de saus de bouillon met de truffeljus aan de kook. Neem de pan van het vuur en roer de blokjes één voor één door de saus en breng op smaak met zout en peper.

Verwarm één eetlepel olijfolie in de koekenpan en fruit de primulablaadjes kort aan.

Verdeel de primlablaadjes, de cecina de Buey, de witte bonen puree en de asperge over de borden.
Schuim de saus met een staafmixer op en schep het over het gerecht.
Schaaf er ten slotte wat zomer truffel overheen.

 

Rating: 2.8154205607477 sterren
428 stemmen