Gamba's met een pittig sausje
Benodigdheden:
-600 gr rauwe gamba's ongepeld
-3 el lichte sojasaus
-1/2 tl zwarte peper
-6 teentjes knoflook
-5 takjes koriander
-5 spaanse pepers, zonder zaad
-1 madame sjanet, zonder zaad
-4 el limoensap
-3 el suiker
-4 el vissaus
-3 el plantaardige olie
Pel de gamba's maar laat de staart zitten.
Verwijder het darmkanaal, was ze, dep ze en laat ze ongveer 20 minuten marineren in de sojasaus met peper.
Vijzel de pepers, de knoflook en de korinader in een vijzel fijn.
Doe het pepermengsel over in een kom en roer de limoensap, de suiker en de vissaus erdoor.
De suiker moet geheel oplossen.
Verhit de olie in een pan en bak de gamba's onegeveer 3 minuten op matig vuur.
Serveer de gamba's en de saus apart.