Witte chocolade cheesecake met aardbeiern gemarineerd in sambuca

Benodigdheden(8-10p):
-1 pak bastognekoeken
-150 gr gesmolten boter
-600 gr roomkaas
-175 gr witte basterdsuiker
-1 vanillestokje
-200 gr witte chocolade
-100 ml melk
-3 glaadjes gelatine (geweekt in koud water)
-200ml geklopte slagroom
-aarbeiden
-sambuca

Draai de bastognekoekjes in een keukenmachine tot broodkruimconsistentie.
Roer hier de gesmolten boter door.
Het mengsel moet niet te droog zijn.
Druk de bodem stevig op de bodem van de taartvorm en zet deze in de koelkast.

Klop de roomkaas met de suiker en de zaadjes uit het vanillestokje luchtig in de keukemachine.

Smelt de witte chocolade au-bain-marie met de helft van de melk.

Verwarm de andere helft van de melk en los hierin de gelatine op. Het is belangrijk dat de melk niet meer kookt nadat de gelatine toegevoegd is.
Voeg toe aan de gesmolten chocoalde.
Meng de chocolade door de roomkaas en voeg als laatste de slagroom toe.
Schep de vulling op de bodem van de koekjes.
Laat dit 2 uur opstijven in de koelkast.

Dit gerecht is ook makkelijk 1 of 2 dagen van te voren te maken.
Het gaat heel goed samen met alle bassensoorten.

Mengo en perzik doen het er ook heel goed bij maar de ultieme combinatie is met aardbeien gemarineerd in een scheut Sambuca

Rating: 2.8747474747475 sterren
495 stemmen