Mangohart met witte chocoloademouse
Benodigdheden (2p):
-75 gr aarbeien in kleine stukjes
-1 tl suiker
-1 tl citroensap
-1 mango, geschild
-1 blaadje witte gelatine
-100 ml slagroom
-100 gr witte chocolade (+extra voor de garnering)
-50 gr crema fraiche
Voor de peperkletskop:
-25 gr zachte boter
-60 gr poeersuiker (gezeefd)
-25 gr honing
-25 gr bloem (gezeefd)
-versgemalen peper
Meng voor de peperkletskop de boter met de poedersuiker en honing. Voeg de bloem en wat peper toe en kneed er een snel en soepel deeg van. Maak een rol van het deeg en wikkel deze in plastic folie.
Laat deze opstijven in de koelkast.
Meng intussen de aardbeien met de suiker en het citroensap en laat dit ongeveer 30 minuten intrekken.
Zet op elk bord en hartvorm (of een andere natuurlijk). Snijd van de mango met een scherp mes langs plakken van ongeveer 3 mm dik. Snijd hiervan repen die evendik zijn als de randen van de vorm. Bekleed de binneenkant van de vorm met de mangorepen.
Week de gelatine onegeveer 5 minuten in ruim koud water.
Klop de slagroom stijf
Verwarm de crème fraîche in een steelpannetje op laag vuur. Neem de pan van het vuur, knijp de glatine goed uit en laat oplossen in de crème fraîche. Voeg de chocolade toe en roer net zo lang totdat deze gesmolten is.
Laat het chocolademengsel afkoelen tot een lobbige substantie en spatel de slagroom er luchtig door.
Laat de mousse in de koelkast wat opstijven.
Snijd de deegrol in plakjes van een halve cm dik. Leg de plakjes met voldoende tussenruimte op het bakpapier en bak de koekjes in 3-4 min karamelkleurig. Let goed op, ze verbranden vrij snel.
Neem de bakplaat uit de oven en laat de koekjes 1 min afkoelen. Neem de koekjes met een pannenkoekenmes van het bakpapier en laat ze op een bord verder afkoelen, totdat ze krokant zijn.
Verdeel het aardbeienmengsel over de hartvormen en vul de vormen met mousse.
Laat de harten opstijven in de koelkast.
Verwijder voor het serveren voorzichtig de vormpjes.
Serveer de harten met geraspte chcolade en een peperkletskop (deze kun je natuurlijk ook vervangen door een kant-en-klare kletskop).