Thaise biefstuksalade
Benodigdheden (4p):
-1 limoen, uitgeperst
-2 tl lichte basterdsuiker
-1 el vissaus
-2 el japanse sojasaus
-1 rode peper, schoongemaakt
-1 rode ui, gehalveerd
-200 gr peultjes
-1 komkommer
-15 gr koriander, alleen de blaadjes
-300 gr biefstuk, op kamertemperatuur
-1 el zonnebloemolie
-2 el gezouten pinda's
Meng het limoensap, de suiker, de vis- en sojasaus in een kom tot een dressing.
Snijd de uihelften in flinterdunne plakjes en voeg toe.
Kook de peultjes 2 minuten in kokend water. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Snijd de helften in schuine plakken. Meng de komkommer, paultjes en koriander in een schaal.
Besprenkel de biefstuk met de olie en bestrooi met peper en zout.
Verhit de grillpan en gril het vlees in 4-5 minuten medium. Keer halverwege. Laat 5 minuten rusten onder aluminiumfolie en snijd dan in dunne plakjes. Voeg toe aan de groenten en schep de dressing erdoor. Bestrooi met de pina's. Lekker met witte rijst.