Spicy runderreepjes met citroengras

Benodigdheden (4p):
-2 rode pepers, zaadlijsten verwijderd
-6 tenen knoflook, fijngesneden
-5 tl suiker
-1 limoen, geperst
-4 el Thaise vissaus
-2 stengels citroengras, in dunne ringen
-4 el olie
-500 gr premium biefstuk, in reepjes
-1 el kerriepoeder
-250 gr mihoen
-1 kropbsla, grof gescheurd
-1 komkommer, in dunne plakjes
-1/2 handje munt, fijngesneden

Snijd 1 rode peper grof en wrijf in de vijzel met 4 tenen knoflook en de suiker tot een pasta.
Voeg het limoensap, de viasaus en 3 el water toe en roer tot een dressing.

Snijd de andere rode peper in dunne reepjes.
Meng het citroengras en 2 tenen knoflook en hak zo fijn mogelijk.
Verhit de olie in een wok en bak het mengel in 3 minuten goudbruin.

Bestrooi ondertussen het vlees met het kerriepoeder en zout en peper naar smaak.
Vog toe en bak op hoog vuur in 2 tot 3 minuten net gaar.

Bereid de mihoen volgende aanwijzingen op de verpakking en laat iets afkoelen.
Meng de sla, de komkommer en de munt.
Voeg zout en peper naar smaak toe.

Verdeel over 4 kommen en schep de runderreepjes erover.
Serveer met de dressing.

Rating: 2.7250673854447 sterren
371 stemmen