Saffraansoep met pastis en Sint Jacobsschelpen
Benodigdheden (4p):
-3 el olijfolie
-3 tenen knoflook, fijngesnipperd
-1 grote ui, heel fijn gesnipperd
-25 gr risottorijst
-2 tl paprikapoeder, mild
-1 envelopje saffraan
-2 tl gedroogde tijm
-1 sinaasappel, geraspt en geperst
-50 ml pastis
-1 pot visfond (300 ml)
-12 st jacobsschelpen, ontdooid
-2 el platte peterselie
-400 ml water
-zout en peper
Verwarm 2 el olijfolie in een soeppan en fruit de knoflook en de ui in 5 minuten op een laag vuur glazig.
Schep de rijst, het paprikapoeder, de saffraan en de tijm erdoor en bak nog 3-4 minuten op laag vuur.
Schenk het sinaasappelsap en de pastis bij de rijst en laat dit 2 minuten zachtjes suddern.
Voeg de visfond, 400 ml water en 1 el sinaasappelrasp toe.
Breng op smaak met zout en peper.
Laat de soep 20 minuten zachtjes koken.
Dep intussen de schelpen droog met keukenpapier, wrijf ze in met zout en peper.
Bestrijk ze met 1 el olijfolie en rooster ze op hoog vuur in 1 tot 2 minuten bruin in een hete grilpan.
Pureer de soep met een staafmixer of de keukenmachine.
Schep de soep in warme borden en leg de schelpen erin.
Garneer met peterselie.