Tuinbonen-kruidensalade
Benodigdheden (8p):
-300 gr ontijtspek, blokjes
-2 pakken tuinbonen (a 300 gr diepvries)
-2 limoenen, geraspt en geperst
-8 el olijfolie, extra vierge
-2 el vloeibare honing
-30 gr munt, blaadjes
-30 gr basilicum, blaadjes
-30 gr korinader, bladjes
-75 gr rucola
Bak de spekjes in 6 minuten zonder olie of boter, lekker knapperig.
Neem ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
kook ondertussen de tuinboontjes gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Giet ze af onder koud stromend water.
Verwijder de lichtgroene vliesjes van de boontjes.
Klop het rasp en het sam van de limoenen met de honing en de olie tot een dressing.
Breng op smaak met zout en peper.
Scheur de munt en de basilicum in stukjes.
Meng met de boontjes, de spekjes, de korinader en de rucola.
Besprenkel met de dressing.