Benodigdheden:

-1 rode ui
-3 teentjes knoflook
- 1 el kokosolie
- 1 1/2 l water
- 2 groentebouillon blokjes
- 1 1/2 kg pompoen
- 1 courgette
- 2 tl kerriepoeder
- mespunt gemberpoeder
- mespunt cayennepeper
- mespunt laos
- 1 tl gedroogde oregano
- 4 el fijn gehakte koriander

Snijd de rode ui en knoflook in kleine stukjes. Doe de ui samen met de kokosolie in de braadpan. Zet op een laag vuurtje en voeg na een minuutje de knoflook erbij. Zet ondertussen een andere pan op met het water en voeg de bouillonblokjes toe. Snijd ook de pompoen en de courgette in kleine stukjes en doe deze bij de bouillon.

Doe de gemberpoeder, cayennepeper, laos, kerriepoeder en de oregano in de braadpan bij de knoflook en de uien, roer alles een halve minuut goed door. Voeg dit mengsel vervolgens aan de kokende bouillon toe en laat de groente in ongeveer 30 minuten op een laag vuur gaar koken. 
Pureer de soep daarna met een staafmixer. 

Voeg vlak voor het serveren de koriander toe.

Tips voor andere toppings
100 gr feta
1 tl karwijzaad 
2 el olijfolie

1/2 tl chilipoeder
40 gr pompoenpitten

groene pesto