Gekruide gehaktrolletjes
Benodigdheden (4p):
-3 tl shoarmakruiden
-2 sjalotten, gesnipperd
-500 gr rundergehakt
-6 el olijfolie
-1/2 tl cayennepeper
-75 gr amandelschaafsel
-1 envelopje safraan
-300 ml vloeibare honing
Kneed de shoarmakruiden, de helft van de sjalot en zout en peper door het gehakt.
Maak van het gehakt 16 langwerpige rolletjes die je een beetje plat drukt.
In de koekenpan 4 el olijfolie warm verwarmen en de gehaktballetjes in ongeveer 15 minuten rondom bruin bakken.
In een andere koekenpan de rest van de sjalot in 2 el olijfolie glazig bakken. Meng er vervolgens de cayennepeper, de safraan en het amandelschaafsel door.
Voeg de honing en enkele eetlepels water toe en de saus nog even opwarmen.
Serveer de gehaktrolletjes met de honingsaus.
Lekker bij couscous en komkommermunt-salade