Meringuedesser met kastanjevulling

Benodigdheden (6-8p):
-4 eiwitten
-snufje wijnsteenpoeder of bakpoeder, gezeefd
-1 tl maïzena, gezeefd
-1 tl witte azijn
-1 tl vanille-aroma
Voor de vulling
-2 blaadjes witte gelatine
-100 ml Irisch Cream likeur (bv bailey's)
-100 gr gezoete kastanjepuree
-1 citroen, geperst
-300 ml slagroom
-1 zakje slagroomversteviger
-poedersuiker om te bestrooien

Verwarm de oven voor op 110 graden.
Vet een rechthoekige bakvorm van 26 bij 36 cm in en bekleed deze met een vel bakpapier, dat je over de randen laat hangen.

Klop met de mixer de eiwitten met het wijnsteenpoeder tot zachte pieken.
Voeg de helft van de suiker toe en klop het schuim stijf.
Klop er geleidelijk de rest van de suiker door en mix nog 3 minuten tot een glanzend, stevige schuim.
Spatel de maïzena, de azijn en de vanille erdoor.

Strijk het schuim glad in de bakvorm en bak dit 75 minuten tot het stevig en droog aanvoelt maar nog niet kleurt.
Keer de meringue en laat hem volledig afkoelen.

Snijd de meringue voorzichtig in 3 rechthoeken van gelijke grootte, verpak in aluminiumfolie en bewaar droog tot gebruik.

Week voorzichtig de gelatine 5 minuten in ruim koud water.

Verwarm de likeur en los de goed uitgeknepen gelatine erin op (niet koken).
Laat wat afkoelen en met het met de kastanjepuree en het citroensap tot een glad mengsel en laat totdat het stijfer begint te worden afkoelen.
Klop de slagroom stijf met de klopfix en spatel door het kastanjemengsel.

Zet tot gebruik koel weg.

Begin uiteindelijk 20 minuten voor gebruik.

Houd de mooiste merengue apart voor de bovenkant.
Bestrijk de andere twee elk met de helft van het kastanjemengsel.
Stapel ze op elkaar en dek af met de laatste merengue plak.
Bestijf het dessert met poedersuiker en serveer.

Rating: 2.8416666666667 sterren
480 stemmen