Scharrelkip met sinaasappelvulling

Benodigdheden (4p):
-1 kip  (1 1/2 kilo)
-75 gr boter, op kamertempratuur
-1 el olijfolie
-250 gr gerookte ontbijtspek
-15 gr tijm
-2 sneetjes oud wit brood
-1 sinaasappel, geperst en geraspt
-2 tenen knoflook, fijngesneden

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Bestrijk de kip met 50 gr boter.
Bestrooi met peper.
Leg hem met de borst naar boven in een met bakpapier beklede braadslee.
Bedek de bovenkant met 200 gr ontbijtspel.
Steek de helft van de takjes tussen de kip en het spek. zodat de tij goed blijft zitten.

Snijd de rest van het ontbijtspek fijn.
Snijd de korsten van het brood en verkruimel het brood boven een kom.

Voeg het sinaasappelrasp, 2 el sinaasappelsap, het fijngesneden ontbijtspek, de knoflook, de rest van de boter en de olie toe en meng alle ingrediënten.
Vul de holte tussen de poten van de kip met het mengsel en bind de poten dicht met het keukentouw.

Bak de kip in ongeveer 90 minuten in het midden van de oven gaar.
Neem de kip uit de oven, dek af met aluminiumfolie en laat dit 5 minuten rusten.