Aioli
Variant 1
Benodigdheden:
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 tl mosterd
- 1 eidooier
- 100 ml olijfolie
- 1 tl citroensap
- zout en peper
Verwijder de groene kern van de knoflook en wrijf de knoflook fijn.
Voeg de mosterd en de eidooier toe en roer dit tot een gladde substantie.
Giet nu geleidelijk de olie in een dunne straal erbij terwijl je stevig blijft doorroeren.
Breng de Aoli op smaak met zout, peper en citroensap.
Variant 2
Benodigdheden:
- 1 ei
- 1 el witte wijnazijn
- 2 tl mosterd
- 1-2 tenen knoflook, fijngesneden
- 200 ml olijfolie1/2 tl zout
Meng in een maatbeker het ei, de zout, de azijn, mosterd en de knoflook.
Zet de staafmixer erop en schenk de olijfolie er voorzichtig op.