Sint Jacobsschelpen met citroenschelpen
Benodigdheden (4p):
-100 gr sugar snaps
-12 gr bieslook
-1 citroen, geperst en schil in reepjes
-5 el olijfolie
-1 tl honing
-1 gele paprika, in dunne reepjes
-12 st-jacobsschelpen
Verwijder de steelaanzet en de draden van de sugar snaps en kook ze 5 minuten.
Giet ze af, spoel ze af met koud water en snijd ze in dunne reepjes.
Snijd de bieslook ook in dunne reepjes van ongeveer 4 cm.
Maak een dressing van 1 el citroensap, 3 el olie, de honing en zout en peper naar smaak.
Schep de sugar snaps, de bieslook, de citroenreepjes en de paprikareepjes om met de dressing.
Verhit de rest van de olie in een pan. Bak de schelpen op hoof vuur in 2 minuten rondom bruin.
Verdeel over 4 borden en leg op elke schelp een plukje groente