Lauwwarme aardappelsalade met gepocheerd ei

Benodigdheden (4p):
-500 gr aardappelen
-1-2 el citroen, geperst
-2 el groente bouillon
-2 el notenolie
-2 el zwarte olijven, fijn gesneden
-1 el sjalot, fijn gesneden
-2-3 el koriander, fijngesneden
-snuf paprikapoeder
-12-16 gedroogde tomaatjes
-bosje waterkers
-zout en peper

Kook de aardappelen in ongeveer 20 minuten gaar.
Giet ze af en snijd ze in partjes.

Meng de citroen, de bouillon, de sjalot, de koriander, de paprikapoeder met zout en peper.
Schep de dressing door de warme aardappelen.

Laat dit lauw afkoelen.

Voeg wat tomaatjes en waterkers toe.

Voor het gepochaarde ei
Breng in een pan water met een scheut azijn aan de kook.
Breek een ei in een opscheplepel en laat deze in het water glijden.
Vouw het eiwit met 2 lepels om de dooier en pocheer de eieren ongeveer 3 minuten totdat het eiwit niet meer doorschijnt en de dooers nog zacht is.