Pompoentaart

Benodigdheden (4p):
-150 gr boter, in kleine blokjes
-300 gr bloem
-1 tl tijm
-2 el olie
-2 uien, gesnipperd
-600 gr pompoen, in blokjes
-1 blikje tomatenpuree
-2 eieren, losgeklopt
-200 gr feta, verkruimeld

Meng de boter, de bloem, 1 tl zout en de tijm.
Voeg 3 el ijskoud water toe en kneed het geheel snel tot ene samenhangend deeg.
Verpak het in plastic folie en laat het in elk geval voor 30 minuten in de koelkast rusten.

Verhit de olie in een grote koekenpan en breng het op smaak met zout en peper.
Laat dit nog 10 minuutjes zachtjes stoven.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Rol 2/3 van het deeg uit op  een met bloem bestoven aanracht en bekleed de taartvorm ermee.

Pureer het pompoenmengsel met een staafmixer of in een keukenmachine met 3/4 van het losgeklopte ei en 2 el water.
Schenk dit in de taartvorm en verdeel de feta hierover.

Rol de rest van het deeg uit tot ene ronde plak en leg deze over de taart.
Druk de zijkanten goed aan en bestrijk het deeg met de rest van het ei.

Bak de taart in 45 minuten in de oven.

Rating: 2.9065420560748 sterren
428 stemmen