Bruschetta met chorizo en krokante saffraan aardappels

Benodigdheden (4p):
-300 gr aardappels, vastkokend
-4 dikke sneden landelijk brood, bij voorkeur zuurdesembrood
-2 tenen knoflook, door midden gesneden
-2- 3 el zonnebloemolie
-flinke snuf saffraandraadjes, 15 min geweest in 3 el water
-1/2 tl gemalen komijn
-1/2 tl pimetón (gerookte paprikapoeder)
-155 gr chorizo, in plakjes of blokjes
-zout en peper
-koriander, vers gehakt

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 3 bij 3 cm.
Kook ze 5 tot 7 minuten in gezouten kokend water tot ze bijna naar zijn maar in het midden nog stevig.

Maak de braschetta terwijl de aardappels koken.
Grill, rooster of bak de sneden brood aan weerskanten tot ze lichtbruin geroosterd wijn.
Wrijf de bovenkant van elke snee met in de aangesneden knoflook en sprenkel er wat olijfolie over.
Verwarm in een lauwe oven.

Giet de aardappels goed af.
Verhit de zonnebloemolie in een grote koekenpan, doe de blokjes aardappel daar in en bak ze in 5 minuten, al omscheppend, goudbruin op een middelhoog vuur.
Sprenkel er het saffraanwater over en laat ze nog 3 tot 4 minuten bakken.
Strooi er dan de gemalen komijn over en de pimetón en laat ze nog 5 minuten bakken, waarbij je alle aardappeltjes goed omschept zodat ze een mooi specerijkorstje hebben.

Voeg de chorizo toe en laat die nog 5 minuten meebakken tot alles goed doorgewarmd is.

Breng op smaak met zout en peper en schep het mengse dan op de bruschetta.

Strooi er wat verse koriander over en dien dat op.

Rating: 2.8017057569296 sterren
469 stemmen