Tartaar van mango en zalm
Benodigheden:
-500 gr rauwe zalm, in grove stukken
-5 cm verse gemberwortel, geraspt
-1 el fijne suiker
-1 mando geschil, in blokjes
-1 handvol rucola, in tweeën gescheurd
-1 handvol taugé, grof gehakt
-5 takjes koriander, de blaadjes fijngesneden
-1 el vloeibare honing
-1 el sojasaus
-1 el sesamzaad, goudgebakken
-olijfolie
-zout en peper
Verhit 1 el olijfolie en fruit hirin de gember 2 tot 3 minuten.
Strooi er suiker over en karameliseer de gember hier nog 2 minuten in.
Haal de pan het van vuur en schep de gember op vetvrij papier.
Druk er zoveel mogelijk olie uit en verkruimel de stukjes.
Schep in een kom de zalm om met de mango, de rucola, de taugé en de koriander.
Bedek de kom met folie en zet hem in de koelkast.
Roer in een kommetje de honing en de sojasaus door 2 el olijfolie en voeg wat versgemalen peper naar smaak toe.
giet vlak voor het opdienen de dressing over de tartaar. Schep alles goed en bestrooi tot slot met de gember en de sesamzaadjes.