Kipdrumsticks met citroenaardappelen
Benodigdheden (4p):
-6 grote aardappelen, schoongeboend
-2 citroenen, gehalveerd
-6 el olijfolie
-3 tenen knoflook, geperst
-1 rode peper, zaarlijsten verwijderd
-1 tl oregano
-8 kipdrumsticks
-2 rode uien, in parten
Verwarm de oven voor op 200 graden,
Snijd de aardappelen in de lengte in dunne parten en verdeel ze over de braadslee.
Leg de halve citroenen ertussen.
Meng 3 el olie met 1 teen knoflook en besprenkel de aardappelen en de citroen ermee.
Bestrooi met zout en peper naar smaak.
Bak de aardappelen ongeveer 30 minuten in de oven.
Snijd ondertussen de peper fijn.
Meng in een kom 3 el olie en de rest van de knoflook, de rode peper en de oregano.
Schenk het mengse; over de kipdrumsticks, bestrooi met zout en laat 10 minuten marineren.
Verhit een pan en bak de drumsticks op hoog vuur rondom bruin.
Voeg de uien toe, draai het vuur laag, voeg 100 ml water toe en leg de deksel op de pan.
Stoof de kip in 20 minuten gaar.
Neem de braadslee uit de oven.
Verdeel de kipdrumsticks over de aardappelen en zet nog 10 minuten in de oven.
Knijp wat sap uit de citroenen over de aardappelen en de kip.
Lekker met peultjes