Kip met paprika en zure room

Benodigdheden (4-8p):
-1 el zonnebloemolie
-8 kippendijen met bot en vel
-1 el ongezouten boter
-1 ui, fijngesneden
-2 tenen knoflook, fijngesneden
-1 el paprikapoeder+extra voor het bestrooien
-2 1/2 el oregano, verse
-150 ml kippenbouillon
-1/2 citroen, geraspt
-140 gr zure room
-tagliatelle met boter
-bladpeterselie om te bestrooien

Verhit de zonnebloemolie in een braadpan op middelhoog vuuur. Bestrooi de kippendijen met zout en peper.
Bak de kim in 2 delen 4 minuten rondom bruin en zet apart.

Schep de olie op 1 el na uit de braadpan, voeg de boter, ui en knoflook toe en roerbak dit 5 minuten zachtjes of tot de ui en de knoflook zacht en lichtbruin zijn.
Roer de paprikapoeder, de oregano, bouillon en wat zout en peper erdoor, doe de kip terug in de pan en lepel er wat saus over.
Laat op een laag vuur 15 minuten zachtjes stoven met de deksel op de pan.

Draai het vuur hoger en laat onafgedekt nog 10-15 minuten stoven tot de kip gaar en de saus dik en stroperig is.
Roer de citroenrasp en de zure room door de saus.

Verdeel de kip over de borden, bestrooi met extra paprikapoeder en serveer met tagliatelle

Rating: 2.7934272300469 sterren
426 stemmen