Zalm Wellington

Benodigdheden:
-2 sneetjes stokbrood, geroosterd en verkruimeld
-4 zalmfilets à 150 gram
-4 vellen filodeeg, ontdooid
-3 el olijfolie
-1 sjalot, fijngesnipperd
-1 el dille, gehakt
-2 tl citroenrasp
-2 el sesamzaad
-1/2 zakje veldsla
-zout en peper

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Wrijf de zalm in met zout en peper.

Spreid de vellen fillodeeg uit en bestrijk ze dun met olijfolie.
Strooi hierover het broodkruim en leg er een stuk zalm op.
Strooi de sjalot, het dille en het citroenrasp over.

Rol de zalm in het deeg op.

Leg de rolletjes met de naat naar beneden op een bakplaat.

Betrijk de rolletjes dun met olijfolie en bak ze in het midden van de oven in 15 tot 20 minuten gaar.

Garneer met een toef veldsla
Lerkker met dillesaus met kappertjes en gemberworteltjes

Rating: 2.8337730870712 sterren
379 stemmen