Soufflé met frambozen
Benodigdheden (4p):
-50 gr fijne kristalsuiker
-250 gr frambozen
-4 eiwitten
-30 gr witte basterdsuiker
-80 gr poedersuiker en extra om te bestrooien
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet de bakjes in met een heel dun laagje boter.
Schep de suiker in een bakje, schud dit goed heen en weer zodat de suiker overal zit en gooi het vervolgens over in het volgende bakje. Zorg dat je alle bakjes zo hebt gedaan.
Pureer 200 gr van de frambozen. Druk de puree door een zeef.
Verdeel de andere frambozen over de bakjes.
Klop de eiwitten stijf, voeg daar de basterdsuiker aan toe, vervolgens de poedersuiker en schep het geheel nog even goed door.
Klop vervolgens de frambozenpuree er voorizhctig door.
Verdeel het schuim over de bakjes en zet ze 10 minuten in de oven tot ze gerezen zijn.
Neem de souffles uit de oven, bestrooi ze met poedersuiker en serveer ze dircect.