Filopakketjes met geitenkaas en basilicumdressing
Benodigdheden (4p):
-4 velletjes filodeeg, ontdooid
-2 zakjes verse basilicum
-150 gr geitenkaas met honing
-2 el pijnboompitten
-1 eidooier, losgeklopt
-75 ml olijfolie
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Haal de blaadjes van de basilicum.
Snijd de takjes fijn.
Meng de geitenkaas met de takjes, de pijnboompitten en zout en peper naar smaak.
Spreid de filobladeren open en bestrijk de binnenkant met eidooier en snijd ze door midden zodat je 8 halve vellen krijgt.
Leg vier halve vellen met de ingesmeerde kant naar boven en leg in het midden een kwart van het kaasmengsel.
Dek af met de andere vier vellen. (ingesmeerde kant naar beneden) en druk rond de zijkanten goed aan.
Bestrijk de bovenkant van de pakketjes dun met olie en leg op de bovenkant de rest van de pijnboompitjes.
Bak de filopakketjes in 20 tot 25 minuten goudbruin.
Snijd de blaadjes basilicum fijn en pureer met een staafmixer samen met de olijfolie.
breng op smaak met zout en peper.
Besprenkel de geitenkaaspakketjes rondom met basilicumdressing.
Garneer met de achtergehouden basilicumblaadjes.