Lasagnette met tomaat, spinazie & ricotta
Benodigdheden (4p):
-8 el olijfolie extra vierge
-1 ui, gesnipperd
-2 tenen knoflook, in plakjes
-1 blik tomatenblokjes (400 gr)
-1 tl suiker
-2 el pijnboompitjes
-30 gr basilicum, alleen de blaadjes
-300 gr spinazie
-250 gr cherrytomaatjes
-250 gr lasagnebladen
-250 gr ricotta
Verhit 2 el olijfolie in een pan en frui de ui 5 minuten.
Bak 1 teen knoflook 2 minuten mee.
Voeg de tomatenblokjes toe en breng aan de kook.
Breng op smaak met suiker, zout en peper.
Laat de tomatensaus met de deksel op de pan 30 minuten stoven op een laag vuur.
Doe ondertussen de rest van de knoflook met de pijnboompitten in een vijzel.
Wrijf tot een gladde massa.
Voeg de basilicumblaadjes toe en wrijf ze tot een puree.
Schep in een kom en voeg de rest van de olie toe.
Roer tot pesto.
Breng op smaak met zout en peper.
Voeg een handje spinazie tot aan de tomatensaus en laat slinken.
Herhaal dit tot alle spinazieop is.
Voeg de cherrytomaten toe.
Snijd de lasangebladen in de lengte in 4 linten.
Kook de pasta in 4 minuten beetgaar (verse pasta).
Roer de pastalinten met een pollepel los.
Giet af, doe terug in de pan en schep om met de tomaten-spinaziesaus.
Verdeel over 4 borden en schep de pesto erbij.
Garneer met eenpaar schepjes ricotta.