Pasta met aubergine
Benodigdheden (4p):
-2 aubergines, in blokjes van 1 cm
-40 gr pijnboompitten
-5 elolijfolie
-1 teen knoflook, fijngesneden
-1 pot sugo basilico
-300 gr penne
-250 gr ricotta
-15 gr basilicum, alleen de blaadjes
Bestrooi de aubergines royaal met zout en laat dit ongeveer een half uurtjes staan in een vergiet.
Rooster de pijnboompitten.
Duw het vocht uit de aubergines.
Verhit 4 el olijfolie in een ruime koekenpan en bak de aubergines in ongeveer 5 minuten goudbruin.
Laat uitlekken op keukenpapier.
Verhit de rest van de olie en fruit de knoflook in 2 minuten.
Voeg de pastasaus toe.
Kook ondertussen de pasta volgende de gebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar.
Giet af en meng de saus erdoor.
Verdeel over 4 borden en schep de aubergine, de pijnboompitten en ricotta erop.
Scheur de blaadjes baslicum in stukken en strooi erover.