Kipburgers met avocado en blauwe kaas
Benodigdheden (4-6p):
-500 gr kipgehakt
-1 tl dijonmosterd
-1 kleineui, gesnipperd
-1 el tomatenketchup
-1 grote cirtoen, sapen rasp
-150 ml zure room
-1/2 rode ui, in dunne ringen
-1 el zonnenloemolie
-4-6 zachte broodjes, open gesneden, getoast
-1 avocado, in dunne plakjes
-100 gr blauwe kaas, verkruimeld
-slablaadjes, voor erbij.
Vermeng in een grote kom het gehakt met de fijngesneden ui, mosterd, ketchup, het citroenrasp, 2 el zure room en wat zout en peper.
Vorm met natte haden 4-6 plate burgers. Laat ze 15 minuten opstijven in de koelkast.
Schep intussen in een kom de uienringen om met het citroensap. Laat dit intrekken.
Verwarm de grill voor op een matige stand.
Verhit de grillpan of koekenpan op matig tot hoog vuur.
Bestrijk de burgers met olie en gril ze aan elke kan 3 tot 4 minuten, of tot ze helemaal gaar zijn en goudbruin kleuren.
Bestrijk de onderste helften van de broodjes met wat zure room en verdeel hierover de kipburgers, avocado, uienringen en blauwe kaas.
Zet ze enekele minuten onder de grill tot de kaas wat gesmolten is.
Leg de sla ertussen en serveer.