Crème brûlée met gember

Benodigdheden (4p):
-300 ml slagroom
-4 eidooiers
-80 gram suiker en 4 el extra voor bovenop
-1 vanille stokje
-5 cm verse gember
-1 limoen, geraspt

Oven voorverwarmen op 120 graden.
Doe de slagroom in een steelpan. Sij het vanille stokje in de lengte open, schraap het merg eruit en doe het allebei in de pan.
Snij de gember in stukken, schillen hoeft niet en voeg toe.
Laat op heel laag vuur 15 minuten zachtjes intrekken, niet koken!
Zet alvast water op.

Doe de eidooiers in een kom met de suiker. Rasp de schil van de limoen erboven fijn.
Klop alles met een garde goed door elkaar.
Zeef de room door een zeef boven een schenkkan.
Giet al kloppend bij de eidooiers
Zet 4 ondiepe ovenschaaltjes in een braadslede.
Vul met de crème en zet in de oven.

Giet voorzichtig kokend water in de braadslede tot de schaaltjes voor de helft in het water staan.

Laat in ongeveer 30 minuten gaar worden.
Dur met je vinger: de crème moet vrij stevig aanvoelen.
Haal ut de oven, laat afkoelen en zet minstends een uur in de koelkast..

Vlak voor serveren strooi je 1 el suiker over elk bakje. Met een brander de suiker branden zodat je een lekker knapperig laagje krijgt.