Risotto met forel en doperwten

Benodigheden (4p):
-300 gr risotterijst
-900 ml groentebouillon
-300 gr gerookte forel
-200 gr doperwten
-1 ui
-1 teen knoflook
-100 ml droge, witte wijn
-2 el mascarpone
-2 takjes verse munt
-1 klontje boter
-peper

Haal de dorperwten uit de vriezer>
Verwarm de bouillin tot kokend heet, houd warm op een plaatje.
Snipper de ui, hak de knoflook fijn, verhit een klontje boter in een brede lage pan.
Fruit de ui en de knoflook op laag vuur glazig.
Voeg de rijst toe en schep 1 minuut goed door op hoog vuur.
Blus af met de wijn en laat even pruttelen>
Zet het vuur half hoof, schep met een soeplepel wat hete bouillon erbij en roer erdoor. Voeg steeds pas een nieuwe lepel bouillon toe als de vorige volledig is opgenomen.
Doe na 10 minuten de iets ontdooide doperwten erbij.
Blijf roeren tot de risotte gaar is (in totaal ongeveer 20 minuten).
Trek tussendoor de forel met je vingers uit elkaar in stukjes. Hak de muntblaadjes fijn.
Haal de risotto van het vuur, roer de mascarpone erdoor, dan de forel en de munt.
Breng op smaak met versgemalen peper. Laat dan met de deksel op de pan 2 minuten staan.

Rating: 2.9219712525667 sterren
487 stemmen