Zoete kip en peultjes uit de wok
Benodigdheden (4p):
-2 el zonnebloemolie
-400 gr kipfilet, in reepjes
-1 teentje knoflook, fijngesneden
-200 gr peultjes
-1 grote ui, in ringen
-3 el sojasaus
-1 el bruine basterdsuiker
-1/2 chinese kool, in reepjes
-zout en peper
Bestrooi de kip met zout en peper en bak samen met de knoflook in 4 minuten gaar.
Bewaar de kip onder afgedekt onder aluminiumfolie.
Verwijder de steelaanzet en de draad van de peultjes.
Verhit de achtergebleven olie opnieuw en bak de ui 1 minuut.
Voeg de peultjes, de sojasaus en de basterdsuiker toe en roerbak 4 minuten op hoog vuur tot de peultjes beetgaar zijn.
Schep de kip en de kook erbij en warm nog even door.
Lekker met witte rijst.