Zalmfilet met kruidenkorstje
Benodigdheden (8p):
-4 beschuiten
-2 teentjes knoflook
-1 citroen, geraspt
-15 gr bladpeterselie
-1 l bietensap
-8 zalmfilets à 150 gr
-200 gr boter
Voorbereiding kan 1 dag van te voren.
Maal de beschuiten, de knoflook, de citroenrasp en de peterselie fijn in een keukenmachine.
Breng het bietensap in een pan aan de kook en laat het op middenhoogvuur inkoken tot 150 ml.
Zet weg in de koelkast.
Verwarm de oven vor op 180 graden.
Leg de zalmfilets naast elkaar met minimaal 1 cm tussenruimte op een met bakpapier beklede bakplaat.
Smelt 2 el boter en bestrijk hiermee de bovenkanten van de zalmfilets mee.
Bestrooi de filets met zout en peper en verdeel het beschuitmengsel over de zalmfilets.
Gaar de filets in 8 tot 10 minuten in d eoven.De zalm moet rosé blijven van binnen.
Verwarm het ingekookte bietensap in een steelpan en smelt de rest van de boter er beetje bij beetje door.
Klop dit goed door en breng de saus niet aan de kook.
Breng de bietensaus op smaak met een beetje zout.