Melanzane alla parmigiana

Benodigdheden (4p):
-4 aubergines
-190 ml olijfolie
-1 ui, gesnipperd
-3 tenen knoflook, fijn gesneden
-800 gr gepelde tomaten (uit blik?)
-2 tl suiker
-100 gr Parmezaanse kaas, geraspt
-2 zakjes mozzarella, in plakken
-15 gr basilicum, alleen de blaadjes|
-zout en peper

Snijd de aubergines in de lengte in plakken van 1/2 cm.
Bestrooi de plakken aan beide kanten royaal met zout en laat ze in een vergiet 20 minuten uitlekken.

Verhit ondertussen 3 el olijfolie en fruit de ui en de knoflook 2 minuten. Voeg de tomaat toe en roer deze met een houten lepel in kleine stukjes. Breng p smaak met de suiker, zout en peper. Laat 15 minuten zachtjes koken.
Spoel de aubergine af en dep droog met keukenpapier.

Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden. Verhit de rest van de olie in een hapjespan. Bak de aubgerine in delen telkens in ongeveer 4 minuten goudbruin. Keer halverwege.
Laat uitlekken op keukenpapier.

Leg een laag aubergine in de ovenschaal en schep er en laag tomatensaus op.

Bestrooi met wat Parmezaanse kaas en leg er een paar plakken mozzarella op.
Scheur wat blaadjes basilicum in stukken en strooi erover.
Herhaal tot alles op is en bak 30 minuten in de oven.

 

Serveer met ciabatte

(je kunt dit gerecht 1 dag van te voren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm 20 minuten in de oven 180 graden)

Rating: 2.9778672032193 sterren
497 stemmen