Benodigdheden:

-570 gr kikkererwten
-2  citroenen
-2 tenen knoflook
-2 el tahin
-1 tl zout--4 el olijfolie, extra vierge
-1/2 tl milde paprikapoeder
-harissa
-4 el pijnboompitten
-koriander en/of peterselie

Giet de kikkererwten af en vang de helft van het vocht op. Houd 2 el kikkererwten apart.
Pers 1 citroen uit en snijd de knoflook fijn. Pureer de rest van de kikkererwten met het opgevangen vocht, het citroensap, de tahin, de knoflook en het zout met de staafmixer tot een gladde pasta. 
Besprenkel met de olijfolie en voeg de paprikapoeder toe. 

Meng de hummus met het sap en de rasp van de tweede citroen. Voeg nog 1 el extra olijfolie toe.

Spreid de hummus uit over een plat brood, druppel de harissa er over, bestrooi met pijnboompitten en nog wat olijfolie.