Witte chocolademousse met pure chocolade

Benodigdheden (6-8p):
-50 gr pure chocolade
-150 ml slagroom
-200 gr witte chocolade
-2 eieren
-40 gr suiker
-100 ml crème fraîche
-1 el cacaopoeder

Hak de pure chocoladestukjes heel fijn.
Schenk 50 ml slagroom in een vuurvaste kom.
Hang de kom in een passende pan met een klein laagje kokend water, zorg dat de kom het water niet raakt.
Breek de witte chocolade in stukjes, voeg toe aan de kom en smetr ze al roerend au-bain-marie.
Laat de chcoalde vooral niet te warm worden want dan gaat het klonteren. Laat het mengsel iets afkoelen als het gesmolten is.

Splits de eiren. Klop de eiren met een mespunt zout, half stijf. Voeg de suiker toe en klop het verder stijf.
Roer met een garde of een vork de eidooiers los.
Meng de overgebleven slagroom met de crème fraîche en klop dit stijf.

Meng de iets afgekoelde gesmolten chocoalde met de losgeroerde eidooiers en spatel het stijfgeslagen eiwit erdoor.
Schep het stijfgeklopte roommengsel erdoor en daarna de gehakte chocolade.

Schep de mouse in 6 of 8 kleine glaasjes en laat het 3 uur in de koelkast opstijven.

Rating: 2.9655765920826 sterren
581 stemmen