Filodeegtaartjes met druivensalsa
Benodigdheden (8p):
-1 pak filodeeg
-100 gr boter, gesmolten
-1 zakje geschaafde amandelen
-100 gr suiker
-1 sinaasappel, geraspt en geperst
-1 tl gemberpoeder
-500 gr orde of witte druiven, zonder pit
-2 el basilicum, in reepjes
-250 ml slagroom
-1 zakje klopfix
-150 gr griekse yoghurt
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bestrijk de vellen filodeeg met boter en strooi de amandelen en de suiker over één helft.
Strijk de bovenkant met boter en vouw weer dubbel.
Vouw ze in de muffinvormpjes en bak ze in 15 tot 20 minuten af.
Meng het van van 1/2 sinaasappel en 1 el sinaasappelrasp en de gemberpoeder.
Halveer de druiven en meng ze met het basillicum en het sap.
Laat de salsa in elk geval 15 minuten staan.
Klop de slagroom stijf met het vanille suiker en de klopfis en spatel de yoghurt er voorizhctig doorheen met de rest van het sinaaspappelrasp.
Vul de filodeegbakjes met het sinaasappelroom en schep er de druivensalsa op.