Andijvietaart met cashewnoten
Benodigdheden (4p):
-5 plakjes bladerdeeg, ontdooid
-1 krop andijvie
-3 eieren
-125 ml slagroom
-100 gr ongezouten cashewnoten
-150 gr oude geraspte kaas
-6 tomaten
-3 el sladressing
-zout en peper
De oven voorwervarmen op 200 graden.
Plakjes bladerdeeg op elkaar leggen en uitrollen tot een ronde deeglap van ongeveer 30 cm doorsnede.
Quichevorm met deeg bekleden en met een vork gaatjes prikken in een deegbodem.
Andijvie in repen snijden, wassen en met aanhangend water in de hapjes pan op matig vuur, 5 minuten laten slinken.
Andijvie goed uit laten lekken.
In een kom de eiren loskloppen met slagroom en zout en peper.
Andijvie, de noten en de helft van de kaas erdoor scheppen.
Eiermengsel overdoen in een taartvorm en de rest van de kaas erover strooien.
De taart in de oven 25 tot 30 minuten goudbruin laten worden.
serveren met een tomatensalade.