Saffraanrisotto uit de oven
Benodigdheden (4p):
-300 gr risottorijst
-900 ml groentebouillon (of kippenbouillon)
-1 zoete aardappel (400 gr)
-1 gele paprika
-1 ui
-1 plukje saffraandraadjes
-1 handje platte peterselie
-200 ml droge, witte wijn
-50 gr parmezaanse kaas
-2 klontjes boter
-peper en zout
Oven voorverwarmen op 175 graden.
Laat de saffraandraadjes weken in de wijn.
Verwarmde bouillon tot jokend heet.
Snipper de ui.
Verhit een klontje boter in een brede, lage pan die ook in de oven kan. Fruit hierin de ui glazig op laag vuur.
Schil intussen de zoete aardappel en snij samen met de paprika in kleine blokjes.
Laat beide 5 minuten meefruiten.
Voeg de rijst toe en schep 1 minuut goed omop hoog vuur. Blus af met de wijn en saffraan.
Giet vervolgens in één ker alle hete bouillon erbij. Doe zout en flink peper erbij. Wacht tot de bouillon weer pruttelt.
Zet de pan, zonder deksel, 30 minuten in de oven tot het vocht helemaal is opgenomen door de rijst. Roer alles halverwege een keertje goed om.
Rasp de kaas en hak de peterselie fijn. Meng samen met een klontje boter door de gare risotto